Tai Chi / Qigong

Boka direkt

Tai Chi och Qigong är en flertusenåriga gamla kinesisk rörelseformer, ett slags energigymnastik där de fysiska rörelserna förenas med andning och koncentration. Målet med rörelserna är att frigöra blockeringar och få livsenergin att flöda fritt. Mjuka rörelser som kombineras med koncentration och medveten andning skapar en helhet som bygger upp och stärker dig till kropp och själ.

Man kan säga att det är en sorts meditation som stärker både fysiskt och psykiskt

Rörelse - Tanke - Andning.

Tai Chi är ett skonsamt sätt att träna upp balans, styrka och smidighet.  Träningen har flera olika moment som till exempel avslappning och meditation, men även styrka, stretch, självförsvar och de koreograferade formerna. Tai Chi passar för alla och är en rolig och varierande träningsform.

Träna Tai Chi med en mästare! Jakob Isaksson, som är vår Tai Chi och Qigonglärare, tog VM Silver och VM Brons i Traditionell Wushu 2010. 

Träna Qigong med Ulrika Blom

Fördelar som vi kan få från tai chi och qigong:

Bättre koncentrationsförmåga.
Att slappna av med viljan.
Uthållighet i musklerna.
Större lungkapacitet.
Bättre balans.
Vighet.

Tai Chi / Qigong är en bra träningsmetod för den som lider av oro. Du andas lugnt och lär dig att slappna av. Ibland kan träning med dynamiska mönster vara mer lämpat än yoga eftersom den lugna rörelsen ofta gör det lättare för den med ångest att koncentrera sig.

Att röra sig långsamt klarar de flesta av trots oro eller smärta.                                     

QiYoga för ryttare  

Vill du förbättra din ridning? Med kraftfulla qigong och yogaövningar ökar du din smidighet, styrka och koordination. Kombinera  balansövningar med andning styrka och stretching. Du får en ökad inre fokusering och lyhördhet som förbättrar samspelet med din häst samt en bättre sits. Gör en förfrågan via mail så kommer vi till er i stallet. info@vmyoga.se

Copyright © Vm Yoga & Rehab AB 2019