Profylaxkurs

Boka direkt

Själva ordet profylax betyder förebyggande och i samband med graviditet handlar det om att förbereda sig mentalt och fysiskt inför förlossningen.

Kursen handlar bla om att lära sig andas och slappna av på ett mjukt sätt. Andningen hjälper kvinnan (och partnern!) att slappna av och att syresätta både sin egen och bebisens kropp under själva födseln. Stort fokus är också på att ge partnern till den som ska föda bra verktyg. En bra coach vid sidan av är guld värd under jobbiga timmar!

Ingen förlossning är den andra lik. Man kan inte alltid påverka vad som händer under en förlossning men man kan påverka sin inställning till det som händer och förbereda sig mentalt på flera sätt.

En kurs som ger er olika verktyg för att möta utmaningarna i samband med barnets födelse. Förutom profylax-andning och avslappning arbetar vi med dyktekniken och visualisering mm. Ni får också tillfälle att träna på olika massagetekniker och andra förhållningssätt för smärtlindring. Olika tips om hur du och din partner kan bilda ett sammansvetsat team.

Innehåll: Profylax andning och avslappning - Dyktekniken - Visualisering - Massage tekniker - Doulans tips till partnern - Förlossningsställningar - Andra förlossningsförberedande metoder 

Förberedelserna kompletterar men ersätter inte pågående medicinsk behandling, mödrahälsovård och föräldrarkurser hos mvc
Kursledare: Ulrika Norrgård / profylaxkursledare och doula

 

Om du/ni behöver mer stöd under förlossningen, boka en doula

Vad är en doula? 
En doula har själv fött barn. Hon finns med vid en förlossning och stödjer och peppar. Det kan kännas speciellt tryggt för den som föder själv. Men man kan kontakta en doula även om partnern finns med. Doulan och de blivande föräldrarna blir ett team helt enkelt.  
För att känna sig trygg är det viktigt att personkemin stämmer. I doula-avgiften ingår därför några träffar en tid innan förlossningen.
Internationella studier har visat att närvaron av en doula har minskat antalet kejsarsnitt, förlossningens längd och behovet av medicinsk smärtlindring

Copyright © Vm Yoga & Rehab AB 2019